Magyar Horgászkártya

    

   2019-től horgászigazolvány helyett horgászkártya

 

 

  1. január 1-től a horgász regisztráció elvégzését követően a papíralapú horgászigazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya. Jövőre már ez a kártya szükséges ahhoz, hogy Magyarország vizein horgászni lehessen.

 

    Mi a Magyar Horgászkártya és mire lehet használni?

 

 Egy személyi igazolvány méretű plasztikkártya, mely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgászigazolványt, majd a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan            egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. A tervek szerint az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási (ESZH) bélyegek, maga az állami horgászjegy és a területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papíralapú fogási napló fennmaradása várható.

 

    Mikor lép életbe a horgászkártya?

 

A horgászkártya kiváltása 2018. szeptember 1-jétől opcionális, 2019. január 1-jét követően pedig a horgászat gyakorlásának és az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz.

 

   Mennyibe kerül a regisztráció és a horgászkártya?

 

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj 1.732.- Ft +ÁFA, azaz 2.200.- Ft. Ha a horgász saját maga végzi a regisztrációt, bankkártyával is fizethet, amennyiben nem rendelkezik bakkártyával, keressen fel egy regisztrációs pontot, ahol a befizetéshez csekket adnak, és a regisztrációját lezárják.

 

   Hol lehet regisztrálni?

 

  1. szeptember 1-jétől lehet online regisztrálni az erre a célra kialakított többnyelvű online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon, illetve a megyében a horgászegyesületeknél és a megyei szövetség irodájában lehet.

 

   Regisztrációhoz szükséges okmányok:

 

- személyi igazolvány

- lakcímkártya

- adókártya

 

Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége

 

 

Keresés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

Logo

kemhesz-logo

Komárom-Esztergom Megyei
Horgászegyesületek Szövetsége 

 indent1Tatabánya, 2800 II. Bánhidai ltp. 107.

con tel 06-34 / 310-453

emailButton Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2017